Händer som använder en mobiltelefon

Swisha till välgörenhet

Jag var skeptisk till swish ett tag i början eftersom bankerna var otydliga om hur mycket tjänsten skulle kosta och när de skulle börja ta betalt. Men eftersom bankerna hela tiden förlängde gratisperioden så anslöt jag mig när jag skulle betala tillbaka en kollega för en lunch som han köpt åt mig. Enkel och smidig tjänst som fyller ett bra syfte i en värld utan kontanter.

För er som inte vet vad Swish är så är det en tjänst där man kan skicka pengar från ett bankkonto till ett annat konto via mottagarens mobilnummer. Betalningen sker direkt och fungerar mellan olika banker. Detta gör det enkelt att föra över små summor till andra utan att behöva ha kontanter eller veta något krångligt banknummer. Och att mottagaren får pengarna direkt, och behöver inte vänta ett par bankdagar som är standard när man gör en överföring mellan olika banker. Har användaren aktiverat tjänsten i sin bank så behöver man bara veta mottagarens mobilnumret. Är man vänner brukar chansen vara stor att man har mottagarens mobilnummer.

Swish logoEftersom det är väldigt lätt att skicka pengar med swish i olika stora summor så är det med glädje jag ser att olika typer av välgörenhetsorganisationer har anslutit sig till tjänsten. Det gör det enkelt och lätt att skicka iväg en summa lite då och då utan att man behöver krångla med kontokort, bankbetalningar eller hitta någon bössa på stan. Enkelheten och direktheten har gjort att jag börjat skänka mer pengar till välgörenhet när andan faller in. Om jag till exempel sitter och läser en artikel om hur ”Läkare utan gränser” arbetar och jag gillar det de gör kan jag swisha 100-200 kr direkt som en lite uppskattning för det jobb de gör.

Men det är kul att se att det inte bara är stora organisationer som (iofs) gör viktigt arbete som använder swish. Det finns mindre välgörenhetsorganisationer så som ”Kattstallet” som tar hand om övergivna katter kan och har också ansluta sig. Man kanske inte tänker på dessa när man vill skänka en slant, men de gör också viktigt arbete och behöver stöd.

Jag försöker tänka brett när jag själv skänker pengar. Lite här och lite där till organisationer som jag tycker gör ett bra jobb, och ska gärna vara politiskt och religiöst obundna. Gärna helt frikopplade från all religion och vara humanistiska.

Välgörenhetsorganisationer som har Swish

Här är en lista på välgörenhetsorganisationer som jag gillar och som har swish. Så när man har fått lön eller bara när andan faller på kan man swisha iväg en slant. Jag misstänker att dom blir glada för allt, ingen summa är för liten.

 

Swish egna webbplats finns det en komplett lista på alla välgörenhetsorganisationer som har anslutit sig till tjänsten. Jag kommer att lista de jag tycker om här, men ta gärna en titt på Swish webbplats för att hitta de organisationer ni gillar.

Om ni har förslag på bra välgörenhetsorganisationer som borde vara med på den här listan så får ni gärna kommentera på den här posten. Jag ser väldigt gärna att dom är politiskt och religiöst obundna.

 

0 kommentarer på Swisha till välgörenhet

Skriv en kommentar

Din e-post kommer inte att synas.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.