The Elder Scrolls Online logotyp

The Elder Scrolls Online (video)

En ny trailer för MMO versionen av The Elder Scrolls har släppts. Det är dock en filmtrailer så den visar inte hur spelet kommer se ut och fungera utan allt är bara väldigt snyggt komponerat och renderat för att locka RPG fans som mig själv att bli upphetsade över spelet. Och det blir vi… jag blir det i alla fall.

Men jag kan inte förneka att jag fortfarande är skeptisk. Jag har varit skeptisk ända sen dom annonserade spelet. The Elder Scrolls är ett av mina absoluta favoritspel i generen RPG. Jag har lagt över 200 timmar på Skyrim (utan expansions). Jag har massor kvar att göra, men jag kände att det var dags att avsluta huvudhistorien (så jag kunde starta en ny karaktär mer rogue än magiker)

Men The Elder Scrolls är ett underbart enspelar RPG. Ett underbart spel att stänga ute omvärlden och drömma sig in i en annan värld där man kan skapa sitt egna öde från början, utan att behöva hantera andra människor och utan verklighetens problem.

Det är ett spel där jag inte är beroende av tid och andra människor. Spel man spelar ensam har en viss typ av spelmekanik än ett MMO som man spelar tillsammans med andra. Typsika MMO uppdrag vara ”samla 10 st av föremål X” eller ”döda 20 personer av typ Y”. Vilket gör att det blir lite samma sak som alla andra spel, och ingen har riktigt blivit lika stora som World of Warcraft då många försökt.

Förra MMO spelet jag hade stora förhoppningar om var Star Wars: The Old Republic. Där försökte BioWare göra en ny form av MMO med en stark tyngd på just historen och RPG elementen. Även fast jag gillade spelet så blev det snabbt bara ett annat MMO som man tröttnade på. Så här i efterhand önskar jag att dom aldrig gjort The Old Republic utan satsat sina resurser på att göra Knights of the Old Republic 3 istället.

Jag tror många speltillverkare gärna skulle vilja skapa ”nästa World of Warcraft”, att få 10 miljoner personer att varje månad betala 110 kr för att få spela. Men alla MMO som hittills försök har omvandlats till ”Free-to-play” för att lyckas få spelare.

Jag vill verkligen att Bethesda och ZeniMax ska lyckas att ta The Elder Scrolls vidare till en ny arena som MMO är för serien. Dom har öppnat upp för beta testare och givetvis har jag anmält mig. Jag önskar att dom lyckas, men min magkänsla säger att dom borde satsa resurser på att göra The Elder Scrolls 6 istället. Det är ett spel jag kommer köpa utan att tveka.

0 kommentarer på The Elder Scrolls Online (video)

Skriv en kommentar

Din e-post kommer inte att synas.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.