En hand som håller en telefon för att logga in på Twitter

Twitterkonton värda att följa

Det finns mycket skit på Twitter. Fast sen finns det dom där personerna som gör att Twitter blir värt att använda. Dom är roliga, fyndiga eller bara smarta. Jag har sammanställt en lista på konton som jag tycker är värda att följa, med en liten motivering till varför. Om ni har fler förslag på twitterkonton värda att följa, skriv gärna en kommentar med en motivering varför så kanske jag lägger till dom i listan!


Artikeln är uppdaterad 2016-09-20. Publicerades första gången 2013-08-28

Black Metal Cats @evilbmcats

Det finns många som postar kattbilder, men om man bara ska följa ett kattkonto så är det Black Metal Cats. Kattbilder med tillhörande text som är eller passar i en Black Metal låt. Poetisk kombination.

Emma Frans @DrEmmaFrans

Forskare och vetenskapsskribent. Twittrar om vetenskap och andra aktuella händelser med stor humor. Gillar att vara ironisk och reta upp alla troll på twitter som kan vara stor underhållning för oss andra.

Burgerdudes @Burgerdudes

Burgerdudes är en webbplats som recenserar hamburgare världen över, men främst i Sverige. Bra att hålla koll på när man är sugen på en riktigt bra hamburgare i staden du bor eller ska resa till. Dom tips jag har testat stämmer bra överens på vad jag gillar i en bra hamburgare. Mest aktiv på Instagram, men publicerar dessa även på Twitter.

Gurra G @GustaveLund

Gurra G är en av medlemmarna i bandet JustD. På twitter pratar han om det mesta, både allvarligt och skämtsamt. Han är duktig på att prata politik och aktuella händelser och står upp för det han tycker och tar diskussionen med en hel del troll. Postar gärna selfies på sig själv. Väldigt underhållande och upplysande att följa.

Amazon Movie Reviews @AmznMovieRevws

Postar filmrecensioner som hittats på Amazon, en del roliga, en del skärmande. Ibland undrar man vad folk tänker när dom recenserar en film.

Axel von Blandfersen @blandfers

Underhållande vardagsobservationer och ordvitsar, eller trams. Döm själva.

Familjeliv txt: @familjeliv_txt

Det finns en webbplats som möjliggör alla personligheter att komma till tals, och man blir förundrad över vad dessa personligheter skriver och funderar över. Familjeliv är en oändlig källa av frågor och funderingar som folk har, men för att slippa läsa allt skräp som skrivs på Familjeliv själv så har detta Twitterkonto gjort det åt oss och tagit ut guldkornen. Jag slutas aldrig att förundras över vissa människor. Kan vara riktigt roligt ibland.

Anders (vemihelvete) @vemihelvete

Twittrar om lite allt möjligt, men mycket handlar om vidskepelse, pseudovetenskap, språk, mat och musik. Driver även en blogg, men verkar twittra mest nu för tiden. En hel del visdom och tänkvärda saker kommer ut på kontot, men också en hel del trams (som han skriver själv).

Ricky Gervais @rickygervais

Mannen bakom ”The Office” och ”Derek”. Briljant komiker som twittrar för sitt egna nöjes skull. Han säger vad han vill och blockar folk som klagar på att han ”inte är rolig”. Ibland en aningen dryg, men han levererar många guldkorn via Twitter. Inte en person att följa om man blir lätt förolämpad, men humor kommer alltid förolämpa någon. Men han har många visdommar och smarta och roliga saker att säga som fler bör höra.

Stephen Colbert @StephenAtHome

Stephen Colbert från ”The Colbert Report” twittrar politisk satir och andra samhällsobervationer. Han gör inte bara reklam för uppkommande avsnitt vilket är väldigt skönt. Man får ett mervärde av att följa honom, mer humor. En hel del roliga tweets, om man hänger med i amerikansk politik och nyheter.

Peter Sunde @brokep

En av personerna bakom The Pirate Bay som nu gått vidare och driver ett antal andra bolag så som Flattr och IpredatorVPN. Politisk engagerad med humanistiska frågor i fokus. Kommer med en hel del tänkvärda tweets och kan argumentera för sina åsikter. Sunde ställer även upp i EU valet 2014 för det finska PiratPartiet.

Cyanid & Happiness

Cyanid & Happiness är en webbaserad serie som nu även ska bli animerad. Författarna och skaparna av serien twittrar för sig själva och jag följer alla, vilket gör att man får ta del av deras twitterkommunikation mellan varandra också. Mentalt svaga och lätt förolämpade personer avrådes att följa dessa konton.

@daveexplosm
@Derekexplosm
@TheKrisWilson
@MattMelvin
@RobDenBleyker
@ShawnCoss

En kommentar på Twitterkonton värda att följa

  1. Pingback: Johan Hedberg

Skriv en kommentar

Din e-post kommer inte att synas.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.